Hem » Headline, information

Karolinerna nytt – oktober

Inlagd av på 24 oktober, 2012 – 09:25Ingen kommentar

Hej och hå

Oktober 2012

Tack till alla fantastiska medlemmar som var med i solskenet den 7:e oktober och gjorde våra hus och omgivningar fina!
Under flera år har vi haft problem med missbruk av våra pappersinsamlingar. Några få medlemmar och utomstående har med jämna mellanrum kastat kartonger, förpackningar, kökssopor, byggsopor, matrester, metall, glas och annat, i de behållare som endast är ämnade för tidningar och returpapper. Periodvis ser det illa ut runt pappers¬insamlingarna och det kostar föreningen pengar att beställa extra sophämtning.
För att försöka lösa detta kommer vi i november att flytta returpappersbehållarna inomhus till Lidnersgatan 2. Behållarna kommer att placeras i utrymmet till höger om det nuvarande soprummet, tyvärr kommer vi att att tvingas flytta 8-10 cyklar. Det är tyvärr redan ont om plats i cykelrummet på Lidnersgatan 2, du som vet att du sällan använder din cykel eller vill vinterförvara din cykel inomhus, kan få hjälp att placera din cykel i ett källarrum under Limpan. Kontakta Matt Silver för mer information, 0709-92 78 20.
Renoveringen av föreningens tak har trots fördröjningar orsakat av väder och vind lyckats hålla hyfsad pris- och tidsplan. Utöver det ursprungliga arbetet har vi även målat och förstärkt snöskydd och räcken på 10:ans tak. Kanske fördröjs arbetet några veckor in i november.
Tyvärr har vi dåliga nyheter om vår förvaltare, Birkagårdens Fastighetsförvaltning, som under hösten gått i konkurs. Vi tror att Birkagården fick kassaflödesproblem när budgeten inte hölls vid inköp av ett nytt datorsystem för ärende- och ekonomihantering. Vår nya förvaltare, T&T Förvaltning AB, har tagit över Birkagårdens verksamhet, tillsammans med de flesta anställda som arbetat med vår förening. Telefonnummer, webbsidor och lite annan kontakt¬information kommer att ändras, mer information kommer inom kort till alla medlemmar i ett separat utskick.
Under hösten har vi gjort förbättringar på vår webbsida, http://www.karolinerna.se, saknar du något eller vill bidra med mer information, kontakta gärna oss på epost .
För att hålla föreningens kortsiktiga och långsiktiga kostnader under kontroll, har vi valt att göra en korrigering av föreningens årsavgift med 2% till årsskiftet 2012-2013.
Inför vintern vill vi påminna alla om att vara försiktiga med levande ljus, tänk också på att alla lägenheter måste vara utrustade med fungerande brandvarnare.

med vänliga hälsningar, Styrelsen