Hem » Ombyggnad och renovering

Ombyggnad och renovering

Det renoveras mycket i vår förening. Misslyckade renoveringar är en stor kostnad för olyckligt lottade föreningar, en vattenskada i badrum kan kosta mellan 30.000 Kr och 300.000 Kr. Alltför många försäkringsärenden höjer föreningens försäkringspremie eller gör att försäkringsbolagen inte tecknar avtal. Majoriteten av alla renoveringar går problemfritt, men vi vill återigen påminna om att:

  • Renoveringen måste anmälas till och godkännas av Staffan Morell, vår renoveringsansvarige(staffan@moheab.se mob: 072-2504351) samt vår förvaltare Fastighetsskötsel AB på tel:010-207 03 50
  • Byggavfall måste avlägsnas direkt i samband med rivning. Följ instruktioner från Stockholms Stad och Polisen på www.anmalstorsack.se
  • Dina grannar måste i förväg informeras om renoveringen. Dina närmaste grannar informerar du med fördel personligen, övriga grannar via lapp i trapphuset. Se till att kontaktuppgifter till dig finns med på lappen, om någon behöver komma i kontakt med dig.
  • Grovavfall från renoveringen får inte lämnas utanför husen utan ska transporteras bort snarast. Vi vill ju att det ska se trevligt ut utanför våra hus. Använd inte soprummet för byggavfall, åk till någon av stadens återvinningscentraler.
  • Det är inte tillåtet att utföra renoveringsarbeten som medför störande ljud mellan 20.00 och 08.00. Visa respekt och försiktighet, tänk på att tillsammans är vi många som delar på husen i vår förening.

Rutiner vid ombyggnad av badrum, duschrum, kök, separata wc med mera vid Brf Karolinerna

Ladda ner ombyggnadsregler_2013 för all info.