Hem » Headline

Karolinernytt december

Inlagd av på 9 december, 2013 – 01:43Ingen kommentar

Blandat vinternytt

December 2013
Vi har haft ont om cykelplatser i cykelrummet på Lidnersgatan 2. För att råda bot på platsbristen, har vi en våning under nuvarande cykelrummet, gjort om ett gammalt källarförråd till cykelrum. Onsdagen den 18 december flyttas alla cyklar från det nuvarande cykelrummet till det nya cykelrummet en våning ned.
Om du planerar att använda din cykel i vinter så måste du alltså tillfälligt flytta ut din cykel den 18:e december. Du som inte tänker cykla i vinter behöver inte göra något, din cykel kommer att flyttas till det nya cykelrummet, tillse att din cykel inte är fastlåst i någon fast inventarie i cykelrummet.
På det här viset får vi praktisk vinter- och långtidsförvaring i det nedre cykelrummet och frigör lite utrymme i det nuvarande cykelrummet. För de som vill så finns det också plats i cykelrummen i 10:an och 12:an, nyckel skaffas hos förvaltaren, http://www.ttf.se.
Från december ändrar vi tiden för hur länge en tvättid får vara oanvänd innan maskinerna får användas av annan. Från tidigare en timme, nu till kortare trettio minuter. Bokade tvättpass måste alltså startas inom trettio minuter från tvättpassets start, efter trettio minuter får oanvänd bokning tas i anspråk av någon annan.

Vi vill också tipsa om att använda den automatiska inställningen för torkning i torktumlare och torkskåp, på så vis spar vi pengar tack vare mindre elförbrukning och mindre slitage på torkmaskinerna. Tänk också på att tvätt av mattor och tunga textilier endast är tillåtet i mattvättmaskinen på Lidnersgatan 10.
Under november har vi bytt ut flera slitna låscylindrar i källar- och vindsdörrar. Slitna eller trasiga husmorsnycklar kan ibland fungera dåligt i den nya cylindrarna, kontakta i så fall förvaltaren för att skaffa en ny nyckel.
Föreningens expedition, circa 10-14 kvadratmeter utan wc, på Lidnersgatan 10 står ofta oanvänd. Om du är intresserad av att hyra expeditionen som kontorslokal får du gärna lämna ett bud till vår mäklare, kontakta
Under hösten har vi efter att ha frågat sex banker, bundit ett lån på circa 20 miljoner kronor, en tredjedel av föreningens lånestock. Bindningstiden är 10 år och räntan 3,85%. Bindningen ger föreningen utrymme för långsiktig ekonomisk planering.
Den senaste renoveringen av föreningens tak kostade mer än fyra miljoner kronor, framledes måste vi även göra andra underhållsarbeten på stammar och hissar. För att säkerställa att vi har ett positivt kassaflöde och väga en långsiktig ekonomisk planering mot ökade driftkostnader, måste vi justera årsavgiften med 2% till årskiftet 2013-2014.
Under hösten har vi haft en omfattande brand i en lägenhet i föreningen. Var försiktig med spisar och lämna aldrig levande ljus utan uppsikt. Alla lägenheter måste vara utrustade med fungerande brandvarnare. Brandvarnare har vid flera tidigare tillfällen hjälpt att avstyra bränder i vår förening. Se till att din brandvarnare fungerar och att batterierna inte är för gamla. Behöver du hjälp med att montera brandvarnare kan du få hjälp av föreningens förvaltare.

vinterhälsningar, Styrelsen